OSTRAVSKO

Letošní Beats for Love slibuje úžasnou show - více než 500 interpretů roztančí davy!

Do Ostravy se vrací Beats for Love, jeden z největších festivalů elektronické hudby v Evropě. Organizátoři slibují nezapomenutelný zážitek s více než 500 umělci na osmnácti pódiích během čtyř dnů. Kamil Rudolf, ředitel festivalu, říká, že letošní ročník bude největší a nejlepší v historii akce.

Program festivalu prošel několika zásadními změnami. Jednou z novinek je stage Captain Morgan The Roots, kde budou DJové hrát výhradně z vinylových desek. Tato stage se zaměří na taneční hudbu z devadesátých let a počátku milénia, kdy tento žánr zažíval svůj největší boom.

Marketingový ředitel Matyáš Očana přidal, že line-up festivalu nabídne legendy i nové talenty současné elektronické hudby. Drum and bassová stage se stává stále populárnější. Mezi hlavní taháky patří brazilský DJ Alok a švédský DJ a producent Eric Prydz, který přijede do Ostravy po sedmi letech snahy organizátorů. Další hvězdou letošního ročníku je dvojnásobný držitel cen Grammy, David Guetta.

Do Ostravy se po šesti letech vrací i držitel Grammy Roger Sanchez, který v minulosti obdržel také čtyři DJ Awards. Dále vystoupí britský umělec Dimension, belgický deephousový producent Lost Frequencies či holandské duo W&W. Na festivalu nebudou chybět ani německý DJ Boris Brejcha a britská legenda Ed Rush.

Nejinovativnější technoproducent současnosti Reinier Zonneveld přinese svou live show, kterou si získal mnoho fanoušků po celém světě. Reinier je známý svými živými sety, při kterých využívá bicí automaty a syntezátory.

Festival představí i muzeum, které se ohlédne za uplynulými deseti ročníky a připomene nezapomenutelné momenty. Organizátoři také chystají druhý ročník konference Talking Beats, která se letos rozšíří na tři dny a její moderování se ujme DJ EKG. Účastníci se mohou těšit na více než třicet řečníků z České republiky i zahraničí.

Součástí festivalu budou jedinečné performance v různých částech areálu. Změny prošel i samotný areál, který bude větší a nabídne více místa pro odpočinek a pohodlí. Nově se zavedou bezhotovostní platby, což byla jedna z nejčastějších požadavků návštěvníků v minulých letech. Lidé mohou platit bankovní kartou, mobilem i hodinkami. Pro ty, kteří bankovní kartu nemají, jsou připraveny speciální festivalové anonymní dobíjecí karty.

Festival Beats for Love se loni dostal do Top 10 nejvýznamnějších festivalů v Evropě. Organizátoři uvádějí, že v roce 2023 přivítali přibližně 150 tisíc lidí.