KARLOVARSKO

Kraslice: Strážníci místo pokuty nabídli váleček a barvu (TV Západ)

Městská policie v Kraslicích má za sebou teprve dva měsíce od vzniku, ale jak sami strážníci říkají, v podstatě se nezastaví. V nedávné době také upoutali pozornost na sociálních sítích případem svérázným řešením drobného vandalismu na autobusové zastávce.


„Městská policie obsluhuje městský kamerový systém a strážníci sedí u kamer a hlídají město. A tam jsme viděli, že došlo tady k znečištění té zastávky. Takže jsme provedli vyhodnocení. Identifikovali jsme v "pachatele", byly to školou povinné děti, kdy si tady z toho udělali trenažer fotbalový. My jsme je identifikovali a jsme se s nimi domluvili, že když to dají do pořádku, že to bude smazáno. A poskytli jsme jim barvu, štětce a oni to tady pěkně zase zpátky natřeli. Myslím, že je to i bavilo a že ke spokojenosti všech to je zdárně zase bílé, jak to má být,“ popsal situaci Miroslav Dörfler, velitel Městské policie Kraslice. 

Kromě této spíše úsměvné příhody ale strážníci odhalují díky kamerovému systému a řadě fotopastí i případy, který nejde přejít domluvou. Několik zahájených správních řízení již běží a především bezpečí pro občany je prioritou. 

„Já si myslím, že lidi si zvykají na to, že tady fungujeme, že se jim snažíme pomáhat. Ale bohužel některým těm přestupcům prostě musíme uložit pokutu příkazem na místě, protože nedodržují předpisy a zákony, tudíž jim musíme uložit tu pokutu, to ano. Takže reakce - já si myslím, že většinou pozitivní, ale musí si zvyknout na to, že my neakceptuje nedodržování zákonů, to si musí zvyknout občani města Kraslic,“ přiblížil velitel. 

Na strážníky je možné se obrátit na telefonu 724 111 156. Kontakt je vidět také na služebním vozidle.

„Zatím fungujeme ne 24 hodin denně, fungujeme omezeně, protože zatím jsme jenom tři strážníci. Do budoucna nás bude pět a zase to o malinko rozšíříme,“ dodal Dörfler.

Profil Městské policie Kraslice pak ukáže další zajímavé "případy" kdy pomáhali paní po pádu na elektrole, či   zajistili odvoz jiné starší občance, která řešila bolavé nohy jízdou v nákupním vozíku.