ZLÍNSKO

Klíčový semafor v Otrokovicích opět mimo provoz. Městu hrozí dopravní kolaps!

Křižovatka ulic Nadjezd a Komenského, jedno z klíčových dopravních uzlů ve městě, se opět potýká s nefunkčními semafory. Situace ztěžuje dopravu, což přináší řadu problémů jak pro místní obyvatele, tak pro projíždějící řidiče. Tento stav dočasně zkomplikuje cestování v této oblasti.

„Očekáváme zvýšenou dopravu a komplikace v podobě tvorby kolon. Pokud je to možné, měli by se lidé křižovatce vyhnout,“ varovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová. Technické problémy s semafory na této křižovatce byly zaznamenány již několikrát a poslední výpadek došlo před týdnem. Běžná oprava nevedla k úspěchu, a proto bude nutné přistoupit k větší rekonstrukci, která začne až v pondělí.

Řidiči, kteří plánují projíždět městem během víkendu nebo dnes, by se měli připravit na možné zdržení. Křižovatka spojuje hlavní dopravní tahy z Tlumačova, dálniční exit od Brna, přístupy k firmě Continental Barum a dopravu směrem do centra Otrokovic. Při nefunkčních semaforech je obtížné dostat se na hlavní silnici z vedlejších ulic, což může vést k dopravním zácpám.

„Je pravděpodobné, že v případě větších komplikací a v dopravních špičkách budeme dopravu na křižovatce řídit,“ uvedl mluvčí krajské policie Petr Jaroš. Dopravní situace může být ztížena také konáním hudebního festivalu Léo Pléo Fest, který přiláká tisíce návštěvníků. Návštěvníci z okolních oblastí, jako je Zlín či Uherské Hradiště, jsou doporučeni využít alternativní trasu po ulici Objízdná a třídy T. Bati, aby se vyhnuli nefungující křižovatce.

Také řidiči přijíždějící od Kroměříže by měli volit hlavní silnici místo dálnice, aby se dostali do cíle bez výrazných zpoždění.