PLZEŇSKO

Kino Beseda končí léto nejlepším z českého filmu, běží předprodej na Sabaton

Po prázdninách uvede Kino Beseda to nejlepší, co během léta přinesl český film. Nový snímek Vlny režiséra Jiřího Mádla, Zahradníkův rok Jiřího Havelky, Zápisník alkoholičky od Dana Svátka i Mord debutujícího režiséra Adama Martince.


Od 20. do 25. září celou Měšťanskou besedu ovládne přehlídka české filmové tvorby, festival Finále Plzeň. Milovníky festivalové atmosféry čekají v Kině Beseda od 2. října pravidelné filmové večery z cyklu Tady Vary, zahájí je Joker: Folie a Deux. A nebude chybět ani lahůdka pro hudební fanoušky. 26. srpna začal předprodej vstupenek na heavymetalový zážitek. Koncertní film z největšího turné Sabatonu v historii je na programu 11. října.

Kdo přes prázdniny nestihl české filmové premiéry, může vše dohnat ještě v září v Kině Beseda. Hned pětkrát se tu během září bude na plátně vyprávět napínavý příběh novinářů Československého rozhlasu a jejich souboje s tajnými službami ve filmu Vlny (2., 12., 13., 18., 19. 9.). Odhalí se tu také upřímná filmová zpověď mladé maminky, která pila na mateřské a nakonec pila v kuse, ve snímku Zápisník alkoholičky (5., 9., 16. 9.). V tragikomickém příběhu Zahradníkův rok (4. 9.) svádí nerovný boj s vlastníkem zámku majitelé malého zahradnictví v podání Oldřicha Kaisera a Dáši Vokaté. Na zabijačku, kde se každoročně schází celá rodina, diváky vezme film Mord (11. 9.). Letos je ale všechno jinak a na povrch vyplouvají složité rodinné vztahy.

Pro ty, co se chtějí v kině bát, se chystají pokračování amerických kultovních filmů. Vetřelec: Romulus (29. 9.) se vrací ke kořenům hrůzy a napětí, které udělaly z Vetřelce legendu. A Tim Burton opět připravil strašidelnou i zábavnou jízdu ve filmu Beetlejuice Beetlejuice (30. 9.). Je jen otázkou času, kdy někdo vysloví jméno třikrát a rozpustilý démon se vrátí.

Nová sezóna Tady Vary začíná a od října až do června přinese každý měsíc filmovou předpremiéru s červeným kobercem a festivalovou atmosférou. Přehlídku zahájí dlouho očekávaný film Joker: Folie a Deux, pokračování snímku Joker, který získal 11 nominací na Oscara. Už teď je možné předplatit si své místo na Tady Vary v Kině Beseda, a to na www.goout.net.

Monstrózní živé vystoupení legendární skupiny Sabaton nabídne Kino Beseda v pátek 11. října. Strhující vizuální show, velkolepou pyrotechniku, historickou vojenskou scénu a samozřejmě ikonickou hudbu zachycuje snímek natočený během evropského turné v Amsterodamu v roce 2023. Předprodej vstupenek začal 26. srpna na www.mestanskabeseda.cz.