KARLOVARSKO

Karlovarský kraj: Další ze silničních úseků, který kraj nechá zmodernizovat, vede z Teplé do Horního Kramolína

Řidiči, kteří jezdí z Teplé do Mariánských Lázní, se již brzy dočkají komfortnějšího cestování. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila výsledek zadávacího řízení na dodavatele zakázky „II/198 Modernizace silnice Teplá – Horní Kramolín“. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti ROADFIN STAVBY. Rekonstrukce úseku dlouhého 2,46 kilometru by měla začít příští rok na jaře.


„V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady 9 nabídek. Vítězná nabídka společnosti ROADFIN STAVBY počítá s opravou silnice za necelých 67 milionů korun. Oproti původní ceně, která byla stanovena v době, kdy náklady na stavební práce byly daleko vyšší, se nyní pohybujeme zhruba na polovině předpokládaných výdajů. Stavba bude realizována za přispění Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Díky navrženým úpravám dojde k zesílení konstrukce vozovky a optimalizaci směrového a výškového vedení trasy. Křižovatku se silnicí III/19829 na Mrázov čeká přestavba a řešeny budou i nové sjezdy a odvodnění. V době provádění stavebních prací se řidiči musí připravit na úplnou uzavírku silnice. Objízdné trasy povedou po okolních silnicích II. a III. třídy. V zimním období pak nebude na silnici žádné dopravní omezení nebo pouze minimální s tím, že zhotovitel zajistí průjezdnost komunikace pro řádné provádění a zajištění zimní údržby. Hotovo by mělo být nejpozději do poloviny roku 2026.

Zdroj: Krajské listy