OSTRAVSKO

David Guetta přitáhl rekordních 50 tisíc fanoušků na Beats for Love

David Guetta přilákal rekordních 50 tisíc fanoušků na festival Beats for Love, čímž vytvořil nové maximum návštěvnosti za jediný den.


Poslední den festivalu Beats for Love zavládl obrovský nával účastníků, zejména díky hlavnímu vystoupení francouzské hvězdy Davida Guetty. Vedoucí festivalu Kamil Rudolf potvrdil, že sobotní účast dosáhla neuvěřitelných 50 tisíc lidí, což představuje rekordní číslo za jediný den.

'Ve středu přišlo 34 tisíc lidí, ve čtvrtek 38 tisíc, v pátek jsme překonali hranici 40 tisíc návštěvníků a v sobotu byla účast naprosto úžasných 50 tisíc fanoušků. Je to fantastický výsledek,' shrnul Rudolf. Zdůraznil, že tento rekordní počet byl zčásti možný díky výrazně navýšené kapacitě pro jubilejní desátý ročník festivalu, což umožnilo prodat více vstupenek.

'Je to pro nás skvělá vizitka a ocenění naší práce. Zároveň to ale bereme s pokorou. Radujeme se z krásných desátých narozenin, ale velmi brzy začneme chystat 11. ročník,' dodal Rudolf s tím, že příští ročník festivalu se uskuteční od 2. do 5. července.

Beats for Love je podle organizátorů největším tuzemským festivalem elektronické taneční hudby a zároveň nejvýraznějším festivalem tohoto žánru ve střední Evropě. Letos na něm vystoupilo celkem 512 umělců na 18 různých pódiích.

Kromě produkce DJů na hlavních pódiích, diváky také zaujali různí performeři. K vidění byli například tanečníci balancující na tyčích zvaných sway poles nebo průvod vedený obrovským drakem. Konference Talking Beats, která se letos rozšířila z jednoho na tři dny a konala se ve větších prostorách, byla další významnou novinkou.

Letošní ročník festivalu zavedl také nový bezhotovostní systém placení, což bylo velmi pozitivně přijato jak návštěvníky, tak organizátory. Tato změna přispěla ke zlepšení logistiky a zjednodušení platebních procesů uvnitř festivalového areálu.