KARLOVARSKO

Chodov: Vzniká nová zahrádkářská kolonie, do dražby půjde 51 pozemků

Celkem jednapadesát městských pozemků půjde v následujících týdnech do veřejné dražby. Chodov tak chce vyhovět poptávce místních obyvatel po vlastní zahrádce.


Dražba tohoto rozsahu bude mít v Chodově premiéru. „Veřejná dražba je  spravedlivý a především  velmi transparentní způsob prodeje. Zároveň se pro kupujícího jedná o administrativně jednodušší proces,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger.

Město už má za sebou první informativní setkání s potenciálními kupci. To proběhlo počátkem října v Kulturním a společenském středisku, kam dorazila zhruba padesátka lidí. Vedení města je v rámci prezentace seznámilo se základními podmínkami dražby a s rozparcelováním pozemků.

Následovat budou prohlídky místa a samotné dražby, které se uskuteční v několika etapách, kdy v každé z nich proběhne pět dražeb.

Nová zahrádkářská kolonie bude stát na okraji města ve Vančurově ulici. Průměrná výměra nabízených parcel s vyvolávací cenou 270 tisíc korun je zhruba 270 m2. Vyvolávací cenu tvoří odhadní znalecká cena plus nezbytné náklady na přivedení inženýrských sítí, zpracování projektové dokumentace a vybudování základních zpevněných cest.

V katastru Chodova se v současné době nachází zhruba dvě desítky zahrádkářských osad.

Zdroj: Město Chodov