KARLOVARSKO

Cheb: Okolo opravovaného amerického mostu se chystají další akce (TV Západ)

Opravy chebského amerického mostu v Havlíčkově ulici, které od března komplikují dopravu v místě, by měly skončit do konce srpna.


Během této doby, kdy se většina řidičů tomuto místo vyhýbá, chce město stihnout také velkoplošnou opravu navazující Smetanovy ulice, kde se v zimě opravoval vodovodní řad a komunikace je plná záplat.

„Oprava byla už v loňském roce a v letošním roce byla dokončena. My jsme se rozhodli, že využijeme uzavírky amerického mostu a sjednotíme a opravíme povrch komunikace Smetanova v rozsahu od křižovatky s ulicí Kamennou až po náměstí Baltazara Neumanna. Tato oprava bude probíhat v rámci běžných oprav. Půjde o takzvanou povrchovou úpravu, takže se jen odfrézuje stávající obrusná vrstva a bude nahrazena novou. Rozsah oprav bude cca 1,5 milionu korun,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Na opravách mostu je vidět čilý ruch, lidé kteří procházejí přímo stavbou, si mohou vše prohlédnout. 

„Předpoklad otevření amerického mostu je 2. září,“ sdělil místostarosta. 

Po dokončení zmíněných oprav by postupně měly navázat další akce v této lokalitě. 

„Jednak okružní křižovatka u Kulturního centra Svobody, následně je třeba připravit parkování v cípu mezi Havlíčkovou a Vodní ulicí, tam plánujeme výstavbu parkovacího domu a pak kolem Kulturního centra Svoboda přes to stávající parkoviště by mělo jít propojení Havlíčkovy a Vodní. A ještě je plánovaná, to je soukromá investice, výstavba bytových domů v ulici Pobřežní, na kterou by měla navazovat její rekonstrukce. Na tu již máme vydané stavební povolení, ale výstavbu nebo opravu Pobřežní ulice jsme teď přibrzdili právě v souvislosti, než budou vystavěny ty bytové domy,“ dodal Pagáč. 

V plánech je také rekonstrukce ulice Kamenná.