PLZEŇSKO

Bára Basiková a kapela Blue Cimbal podpořily v synagoze děti s autismem

Dne 18. září 2024 se ve Velké synagoze v Plzni uskutečnil již 12. Benefiční koncert pro ProCit, který se nesl ve znamení výjimečných hudebních výkonů a podpory rodin s dětmi s autismem.


Hlavní hvězdou večera byla zpěvačka Bára Basiková spolu s kapelou Blue Cimbal.

Večer přinesl také dvě překvapení – vystoupení mladého pěveckého talentu Adama Hlůžka a držitele ceny Thálie, muzikálového zpěváka Pavla Režného. Koncert moderoval Stanislav Jurík, který celý večer vedl v přátelské a pohodové atmosféře.

Důležitou součástí koncertu byla i aukce dvou obrazů, které pro tuto příležitost vytvořil chlapec s autismem. Aukce byla obzvláště napínavá a obrazy se podařilo vydražit za obdivuhodnou částku. Tato charitativní akce s charitativním přesahem přilákala celkem přes 450 diváků, kteří přišli podpořit tuto charitativní událost a přispět na dobrou věc. Výtěžek z Benefičního koncertu putuje na konto veřejné sbírky, z níž se hradí vzdělávací a sportovně-relaxační pobyty pro rodiny s dětmi s autismem.

Velké poděkování patří Židovské obci, která poskytla prostory Velké synagogy, radnímu města Plzně Jiřímu Šrámkovi za velkou podporu a Českému rozhlasu Plzeň za mediální podporu. Mezi sponzory koncertu patřilo Statutární město Plzeň- Odbor kultury, ÚMO 3, Nadace 700 let města Plzně, Veterinární klinika Kleisslova a Rašelina- zahradní centrum.

"Koncert byl zahájen v 18 hodin, ale už od 16:30 měli návštěvníci možnost prohlédnout si fotografie od Kamila Holuba, který zachytil děti na spektru během letního pobytu a setkat se na nádvoří synagogy, kde probíhala ochutnávka vína, kávy od Pappa Coffee a výborných koláčků. Diváci nás mohli také podpořit nákupem „jiných“ předmětů v našem infostánku," říká Irena Vítovcová z organizace ProCit na pomoc dětí s autismem.