PLZEŇSKO

Aplikace Záchranka pomůže díky modulu Alarm lidem v kraji

Rada kraje vzala na vědomí nabídku poskytování funkcionalit mobilní aplikace Záchranka v Plzeňském kraji a schválila uzavření smlouvy mezi Plzeňským krajem a Aplikací Záchranka, z. ú., se sídlem v Brně.


Za tuto službu zaplatí Plzeňský kraj 40 000 korun (bez DPH) měsíčně. „V rámci ní bude zajištěn nepřetržitý provoz modulu „Alarm“, který zahrnuje tlačítko pro kontaktování krajské Zdravotnické záchranné služby prostřednictvím mobilní aplikace se současným automatickým předáním polohy, zdravotního profilu a dat z mobilního telefonu (lokalizace, přesnost polohy, stav baterie, jazyk volajícího) společně s průběžnou aktualizací polohy po kontaktování tísňové linky na pozadí,“ přiblížil rozsah funkčnosti modulu náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais a zdůraznil, že jde o důležitou, moderní a efektivní službu pro obyvatele kraje.

V rámci uzavřené smlouvy, která bude platit od 1. 11. 2024 do 31. 12. 2025, pak bude dále zajišťován provoz „Portálu aplikace Záchranka“ umožňující přehled všech nouzových volání z aplikace Záchranka na vybraném území a také provoz modulu „Varovná upozornění“ v rámci softwaru aplikace Záchranka, včetně zajištění přístupu Plzeňského kraje do systému aplikace Záchranka pro odesílání varovných hlášení.