OSTRAVSKO

Akce v Česku odloženy kvůli deštím

V důsledku nepříznivého počasí v České republice byly mnohé akce přeloženy. Speciální den pro seniory v ostravské zoo byl přesunut na 21. září kvůli očekávaným extrémním srážkám.


V souvislosti s nepříznivým počasím, které letos zasáhlo téměř celé území České republiky, se spousta naplánovaných akcí musela přeložit na jiné termíny. Jedním z příkladů je speciální den pro seniory v ostravské zoologické zahradě, který byl kvůli výstrahám meteorologů přesunut na pozdější datum.

Podle informací z ostravské zoo byla akce původně naplánovaná na tuto sobotu, ale kvůli očekávaným extrémním srážkám a silnému větru se rozhodli organizátoři speciální den pro seniory posunout. 'S ohledem na meteorologickou výstrahu jsme se rozhodli akci přesunout na 21. září. Zveme všechny seniory do zoo na speciální program,' uvedla mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková.

Meteorologové varovali před extrémními dešti, které mají zasáhnout téměř celé území České republiky. Tato nepříznivá předpověď počasí způsobila, že se ruší také řada dalších akcí plánovaných na tento týden. V Ostrava-Jih například došlo k posunutí sousedské slavnosti, která se měla konat na sídlišti Dubina. Nový termín této akce je stanoven na 12. října.

Navíc kvůli nepříznivým podmínkám musel ostravský dopravní podnik odložit jednu ze svých plánovaných akcí. Rovněž festival Bambifest Ostrava, který měl původně proběhnout pod širým nebem, se kvůli obavám z deště přesune do zastřešeného prostoru Trojhalí.

Přestože nepříznivé počasí přineslo komplikace a změny plánů, organizátoři doufají, že nové termíny budou pro všechny účastníky příznivější a akce proběhnou bez problémů. Pro ty, kteří plánovali navštívit některou z přesunutých akcí, je vhodné sledovat aktuální informace a oznámení od pořadatelů.