KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Městská cyklostezka získá letos další dva úseky (TV Západ)

Další dva nové úseky bude mít ještě letos Sokolovská cyklostezka vedoucí podél Lobezského potoka, která po úplném dokončení spojí centrum města s vodní nádrží Michal.


V současné době se začíná stavět zhruba tří set metrový úsek od zahrádek u koupaliště do Areálu zdraví na Staré Ovčárna, který přijde zhruba na 1,7 milionu korun a radnice na něj získala dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ve výši jednoho milionu dvou set tisíc korun. 

Vedle toho radnice počítá také s položením nového asfaltového povrchu v zadní části Areálu zdraví, výstavbou můstku na levou stranu Lobezského potoka a vyasfaltováním cesty v tunelu pod hlavní komunikací z Chebu do Karlových Varů, což bude znamenat prodloužení cyklostezky o dalších 300 metrů. 

Tento úsek bude financován z městských prostředků a hotov má být do začátku listopadu. V příštím roce se již pouze dobuduje poslední část trasy od hlavní silnice k jezeru Michal, kde je zatím pouze kamenitá cesta a tím bude výstavba městské cyklostezky kompletně dokončena.