KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Kino Alfa připravilo řadu novinek a nový vestibul (TV Západ)

Sokolovské kino Alfa přichystalo divákům po letní přestávce nejedno překvapení. Na první pohled viditelnou změnou prošel především vstupní vestibul.


„Hlavním důvodem bylo to, aby do toho kina přišli lidi, aby se tady cítili dobře. A já si myslím, že předtím to prostředí, jaké tu bylo, nebylo zrovna takové, jaké my bychom si představovali, aby mělo být. Teď mám pocit, že vidíte sami, že to vypadá o trošku lépe. My sami cítíme, že to potřebuje ještě, teď říkám čtrnáct dní, aby to bylo úplně dokonalé. Za těch 14 bych řekl zase 14 dní. Je to krok dopředu. Budeme na tom dále dělat. Myslíme si, že je to lepší, než to bylo,“ uvedl ředitel MDK Sokolov Jan Strejcovský. 

Rozlehlé prostory vstupního vestibulu kina byly dříve prakticky nevyužité. Nyní je zde k dispozici například velký bar s možností občerstvení, pódium pro koncerty hudebních skupin nebo oddělená místnost pro kuřáky. Vedle toho zde byla provedena řada kosmetických úprav, jako například odstranění nevzhledných obkladů. Celá rekonstrukce přitom stála pouze několik desítek tisíc korun.

„Jsou to takové drobnůstky, já si myslím ale když se vysčítají, tak že to pak bude o tom, že je to tady úplně jiné, v podstatě,“ popsal ředitel. 

Úpravy interiéru kina ale nejsou jedinou změnou. Postupně se rozšiřuje také programová nabídka. Pokračovat bude již před prázdninami zahájený projekt pozdně večerních promítání nazvaný Noční biják. Počítá se také s pravidelnými koncerty.

„Chceme docílit toho, aby ten program, který tady bude, aby už lidi na ty premiérové filmy nečekali půl roku, ale že tady prostě do čtrnácti dnů, do tří neděl budou. Chceme tlačit na to, abychom se stali premiérovým kinem,“ nastínil další snahy Strejcovský. 

Úpravy interiéru kina by měly probíhat i v následujících letech. Hlavní prioritou je přitom výměna nepohodlných sedaček v promítacím sále, která bude ale finančně velmi náročná. Odhad nákladů hovoří o částce zhruba dvou milionů korun.

„My budeme sestavovat rozpočet na příští rok, to znamená, že budeme, už  tuto chvíli se zpracovávají cenové návrhy, kolik by to celé stálo, žádat do rozpočtu o vybavení kina sedačkami. Protože máme všechno, máme Dolby, máme zázemí, potřebujeme, aby lidi nebolely zadky, takže potřebujeme kvalitní sedačky. Já sám jsem tam prožil tři Pány prstenů za sebou a vím, co to je tam prostě sedět. Takže fakt, pakliže budeme mít sedačky, tak jsme kinem, který prostě už má všechno. V tu chvíli můžeme zatnout třeba drápek i do karlovarského festivalu, který se pere, jako nemá sály a spoustu dalších a dalších akcí, nemluvě o těch premiérových filmech a tak,“ dodal ředitel Strejcovský. 

V průběhu prázdnin proběhly také úpravy malého sálu v přízemí budovy kina, kde od 7. září začíná fungovat videokavárna.