KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Byla zahájena příprava území pro podnikatelské inkubátory (TV Západ)

V Sokolově byla zahájena příprava pozemků pro následnou výstavbu menší průmyslové zóny v oblasti ohraničené ulicemi Husitská a Vítězná.


„Celá akce stojí 435. 268 EUR, podíl města je 30 % t.j. 140 000 EUR,“ uvedla vedoucí odboru investic Věra Tomsová. 

O zbylé více než dvě třetiny nákladů se pak rovným dílem podělí Evropská unie prostřednictvím dotačního programu PHARE se zaměřením na podporu infrastruktury pro podnikání v regionu severozápadních Čech a státní rozpočet.

„Stavba bude dokončena v jedenáctém měsíci 2004,“ přiblížila vedoucí.

Mezitím tady dojde k demolici jednoho objektu a k vybudování plynovodu, venkovního osvětlení a sítě místních komunikací, jejichž budoucí názvy mohou občané navrhovat na zdejší radnici. Ostatní potřebná infrastruktura pro toto území je přitom hotova již z minulosti.

„V současné době se nacházíme na části stavby, kterou jsme financovali z jiného dotačního titulu. Je to manipulační plocha a příjezd k budoucí průmyslové zóně. A na druhé straně máme hotovou kanalizaci a vodu, které jsme provedli v uplynulých letech,“ dodala Tomsová.

V příštím roce má být na připraveném území zahájena výstavba výrobních hal o celkové podlahové ploše pěti tisíc metrů čtverečních, pracovně nazývaných podnikatelský inkubátor, na kterou radnice přednedávnem získala další více než padesáti milionovou dotaci od Evropské unie. Dokončené haly chce pak město výhodně pronajmout hlavně začínajícím podnikatelům. Řadová stavba bude zároveň sloužit jako protihluková stěna mezi frekventovanou silnicí a vilovou čtvrtí, která v prostoru Husitská Vítězná postupně vyrůstá.