KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Proběhlo slavnostní otevření zimního stadionu (TV Západ)

Ve středu 6. října proběhlo slavnostní otevření chebského zimního stadionu. Vedle vedení radnice se ho zúčastnil i karlovarský hejtman Josef Pavel.


„Bezkonkurenční je tento zimní stadion, protože nic povedenějšího nebylo v regionu v oblasti sportu doposud postaveno,“ pochválil novostavbu hejtman. 

Ledová plocha je sportovci i veřejností využívána již od loňského prosince, kdy byl stadion dán do předčasného užívání. Po skončení premiérové bruslařské sezony se pak v průběhu letošního roku dokončovaly okolní komunikace s parkovišti, některé vnitřní úpravy nebo požární únikové lávky.

„A z těchto důvodů byla i omezená kapacita hlediště. Takže teď dnes stadion je hotový, takže se sem vejde něco kolem 1250 dobře sedících a vidících lidí a těch, kteří by neviděli je asi 200, takže 1400 je kapacita,“ přiblížil starosta Chebu Jan Svoboda. 

V průběhu slavnosti předal hejtman zástupcům města diplomy pro vítěze soutěže o nejlepší stavbu Karlovarského kraje v tomto roce. Chebský zimní stadion přitom získal první místo jak u odborné poroty, tak i v internetovém hlasování veřejnosti. Speciální ocenění pak obdržel i od samotného hejtmana.

„Protože si myslím, že pro oblast sportu by se mohlo dělat ještě víc, než se dělá, a vážím si moudrého rozhodnutí chebské radnice, že takovéto prostředky investovala právě do oblasti sportu. Takže je to vyjádření takových mých sympatií právě s takovýmto typem stavby,“ uvedl Josef Pavel.

Výstavba zimního stadionu byla totiž plně hrazena z rozpočtu města Cheb.

„Asi se nespletu, když řeknu, že to bylo něco kolem 136 milionů korun. Je třeba mít na zřeteli, že to není stavba samotné haly, ale že to jsou i přilehlé komunikace, parkoviště a tak,“ zdůraznil starosta. 

Vedle toho nyní chebská radnice výrazně dotuje i samotný provoz stadionu a přispívá také na činnost hokejového a krasobruslařské oddílu.